Record!

Portretschilder-record online 2016, ‘Pak òp dat penseel!’

Voorlopig bericht eindstand en uitslag loting:

Er hebben 51 mensen een portret ingestuurd! Geweldig! En de winnaars van de loterij zijn Martine Spekschate, Ellen Schot en Willem Wiegers. Gefeliciteerd!

Klik voor een indruk van de werkstukken op:

Popd 2016 the movie 

 

Maak anderen attent op dit evenement, zij willen wellicht ook graag meedoen! We hopen dat er zaterdagmiddag zoveel mogelijk (portret)schilders klaar zitten om thuis vanaf hun Ipad of computer hun versie te schilderen. 

Het evenement

Zaterdag 12 november proberen we een record Portretschilderen online te vestigen. Dit betekent dat je thuis bij je computer meedoet. We organiseren dit speelse evenement in verband met de presentatie van mijn boek “Portretschilderen in olieverf, de basis”, dat net is uitgekomen bij Kosmos Creatief.

Middels een livestream komt er van 13.00 tot 15.30 uur een model in beeld. Het is niet hetzelfde als een foto naschilderen, live model is altijd wat dynamischer en spannender. Je schildert gewoon met je eigen olie- of acrylverf. Dus niet met een computerprogramma o.i.d. In de pauzes van het model zal ik live commentaar of aanwijzingen geven.

We streamen van lokatie Royal Talens Experience Centre te Apeldoorn. Je kan komen kijken of in de loop van de middag binnenlopen tijdens het event, vrije toegang.Ook ter plekke in het Experience Center zullen zich zo’n 17 schilders rond het model scharen en een portret schilderen. Er zijn hiervoor nog enkele plekken beschikbaar. Aanmelden vooraf noodzakelijk! Hiervoor betaal je materiaalkosten (€ 25,-), je hoeft dus geen materialen of een schort mee te nemen. Aanmelden via experience@talens.com. Je werkt in het Royal Talens Experience Centre met Cobra Study van Talens, watervermengbare olieverf. Je schilderij is niet droog aan het eind van de sessie! Thuis mag je werken met traditionele olieverf, watervermengbare olieverf en acrylverf.

De link van de livestream is te vinden vanaf de homepagina’s en deze pagina van www.liesbethvankeulen.nl  en www.portretschoolamsterdam.nl. Je klikt de link aan die je daar vindt op 12 november. Er zijn geen kosten aan verbonden o.i.d. en je hoeft je ook niet van tevoren aan te melden.

 

KLIK OP: Livestream verbinding VOOR DE BEELDEN VOOR DE WORKSHOP EN DE BOEKPRESENTATIE.

Thuis

Zorg dat je klaar zit met je schildermaterialen en je computer of Ipad om 13.00 uur! Klik op schildertips voor wie een beetje op weg geholpen wil worden. Als het model pauzeert zal ik rondlopen met de camera en werkstukken bekijken. Tijdens de sessie met het model zal in er in een hoekje van het beeld ook beelden te zien zijn van het publiek.

Ik zou het ontzettend leuk vinden om van de thuisschilders een selfie te ontvangen waarop je duidelijk de schilder, het werkstuk en de computer met het beeld van het model ziet. Zet deze foto voor het eind van de sessie op de speciale Facebookpagina: Portretschilderen in olieverf, de basis. Wie geen Facebook heeft kan de foto mailen naar portretschool@gmail.com. Of twitter @portretliesbeth en #podp (Pak òp die penseel).

Foto’s sturen

Na de schildersessie van 2,5 uur maken de deelnemers thuis een foto van hun werk en plaatsen die dan meteen op de speciale Facebookpagina: Portretschilderen in olieverf, de basis. Wie geen Facebook heeft kan de foto mailen naar portretschool@gmail.com. Uiterlijk tot 16.45 uur want dan gaan we tellen hoeveel deelnemers er hebben meegedaan.

Mijn bedoeling is dat er een geweldige schildershappening ontstaat, waaraan zoveel mogelijk mensen meedoen, groen en rijp, iedereen is uitgenodigd. Het gaat vooral om het plezier, het is absoluut geen wedstrijd, het portret hoeft ook niet af of puntgaaf te zijn. Onder de deelnemers worden er drie exemplaren van mijn boek en drie Talens verfsets verloot. Uitsluitend de mensen die een foto hebben ingestuurd dingen mee naar een prijs.

Boekpresentatie en eindstand

Tussen 15.30 en 17.30 wordt de boekpresentatie en de eindstand van het aantal deelnemers live gestreamd.

Zichtbare resultaten

Vanaf zondag 13 november of de daarop volgende dagen zal er een filmpje draaien met alle portretten die zijn ingezonden op de websites en op de Facebookpagina en in de tweets. Ook zal er een overzicht van de inzendingen op te zien zijn op de websites in de loop van de week op deze pagina.

Maak anderen attent op dit evenement, zij willen wellicht ook graag meedoen! We hopen dat er zaterdagmiddag zoveel mogelijk (portret)schilders klaar zitten om thuis vanaf hun Ipad of computer hun versie te schilderen.

Website ontwerp en bouw: Haicu webdesign