Bio

Liesbeth van Keulen, portretschilder (Amsterdam, 1963)

Opleiding
Na een jaar modeltekenen aan de Accademia di Belle Arti in Perugia (Italië) heb ik mijn opleiding voortgezet aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ik voltooide deze in 1988 richting tekenen/schilderen/grafiek. Sindsdien woon en werk ik in Amsterdam.

Focus
Mijn specialisatie is het geschilderde portret in olieverf op paneel en doek. Mijn portretten zijn hedendaags maar stevig verankerd in de schildertraditie van de realistische Europese portretkunst. Ik werk hoofdzakelijk in opdracht, voor particulier en voor het bedrijfsleven.Voor meer informatie over het laten maken van een portret, klik dan op de link van werkwijze en prijzen.

Portretschool Amsterdam
In september 2011 is Portretschool Amsterdam met haar eerste lichting studenten van start gegaan. Omdat het mijns inziens nog ontbrak in Nederland aan een doelgerichte vakopleiding voor portretschilders heb ik het initiatief genomen tot oprichting van de Portretschool Amsterdam. Het eerste lustrum hebben we in juni 2016 groots gevierd met een tentoonstelling en een landelijke schilderwedstrijd in Loods 6 in Amsterdam.

Behalve de opleiding geef ik eendaagse workshops (op zondag) en diverse (zomer)cursussen. Kijk voor meer informatie op de site van Portretschool Amsterdam onder de tabbladen ‘lessen’ en ‘zomerschool’.

Boek ‘Portretschilderen in olieverf, de basis’
Op 1 november 2016 is bij uitgeverij Kosmos mijn instructieboek ‘Portretschilderen in olieverf, de basis’ verschenen. Geschikt voor iedereen die zelf thuis met portretschilderen aan de slag wil. Alle informatie vind je op: ‘Portretschilderen in olieverf, de basis’.

Portretschilderen in olieverf, de basis, Liesbeth van Keulen

Portretschilderen in olieverf, de basis, Liesbeth van Keulen

 

Website ontwerp en bouw: Haicu webdesign