De boeken

Nieuw boek over portretschilderen van Liesbeth van Keulen!

Het prachtige nieuwe kijk- en instructieboek over portretschilderen van de

Liesbeth van Keulen bekijkt het allereerste exemplaar van haar allernieuwste boek ‘Portretschilderen, klassieke en moderne technieken in olieverf’. De jas even uittrekken was er niet bij, zo benieuwd was ze. ;-)

hand van Liesbeth van Keulen is sinds 12 november 2021 op de markt. In dit door uitgeverij Forte Creatief prachtig uitgegeven boek ligt de focus op een aantal klassieke en moderne technieken voor het portretschilderen in olieverf. Het is geschikt voor traditionele olieverf of watervermengbare olieverf.

Dit boek is voor iedereen van beginners tot professional. Iedereen bouwt met dit boek op hoog niveau een gedegen schildertechniek op.

Liesbeth van Keulen deelt oude én nieuwe technieken op een toegankelijke manier. Met haar kennis en ervaring loodst ze je van een leeg doek naar een mooi afgewerkt portret. Je leert over het gebruik van onderschilderingen, het werken in lagen, wat kleur in een portret doet, hoe je een rijke verfbehandeling kan creëren en nog veel meer. In duidelijke stap-voor-staplessen met grote foto’s krijg je telkens een specifieke techniek of vaardigheid onder de knie. Je kunt alle portretschildertechnieken na elkaar oefenen, maar je kunt er ook eentje uitkiezen om je daar eens helemaal in vast te bijten. Als je de lessen van dit boek hebt gevolgd zijn er heel wat schildersgeheimen voor je opgehelderd.

Je kan het boek bestellen bijvoorbeeld via de boekhandels Dominicanen, Paagman, Atheneum Boekhandel, Bol.com, Bruna etc. De prijs is € 29,99.

Portretschilderen in olieverf, klassieke en moderne technieken, Liesbeth van Keulen

Portretschilderen in olieverf, klassieke en moderne technieken, Liesbeth van Keulen

Portretschilderen in olieverf, de basis, het startersboek

Inmiddels de vierde druk beschikbaar per januari 2020!

Eind oktober 2016 is het eerste instructieboek op het gebied van portretschilderen van de hand van Liesbeth van Keulen verschenen: ‘Portretschilderen in olieverf, de basis’. Inmiddels is de vierde druk op de markt.

Het boek is voor mensen die willen beginnen met portretschilderen en niet weten hoe te starten of al wat geprobeerd hebben en zijn vast gelopen. Toch is het boek ook handig en zeer leerzaam als je al wat meer hebt uitgeprobeerd op het gebied van portretschilderen.

Je leert hoe je met olieverf (zowel traditionele olieverf als olieverf op waterbasis) portretten schildert op verschillende manieren. Van precies tot in losse toetsen. Van kinderen tot ouderen, van lichte huid tot donkere huid. Het boek is opgebouwd in stap-voor-staplessen geïllustreerd met grote foto’s.

Verder bevat het boek extra informatie over je materialen, hoe valkuilen te vermijden en andere tips. Als je alle lessen doet, kan je je aan het eind een veelzijdig portretschilder noemen.

Portretschilderen in olieverf, de basis, Liesbeth van Keulen

Portretschilderen in olieverf, de basis, Liesbeth van Keulen

Het boek is uitgegeven door Kosmos Uitgevers. Je kan enkele pagina’s bekijken in het digitale exemplaar als je op de link klikt: inkijkexemplaar.

Je kan het boek bestellen bijvoorbeeld via Bol.com. De prijs is € 27,50.

Website ontwerp en bouw: Haicu webdesign