Portretten

Bevlogenheid

Een van mijn vroegste herinneringen is dat ik op drie-jarige leeftijd een portret teken van mijn babybroertje in de box. Een harkpoppetje achter spijlen.

Tijdens mijn lagere-schooltijd teken ik portretten in potlood. Van kinderen en de hoofdmeester. Ik begin bij het rechteroog en brei er een hoofd omheen. Als ik iets ouder ben probeer ik het in olieverf, maar dat lukt me niet.

Pas tijdens mijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag krijg ik greep op het moeilijkste vak: portretschilderen.

Na mijn academietijd doorloop ik een lange artistieke ontwikkeling via abstracte kunst, video’s en andere probeersels. Ik kom tot de conclusie dat ik portretschilderen het mooiste vind om te doen. Het meest uitdagende ook want het blijft hondsmoeilijk om een compositorisch interessant schilderij te maken, dat tevens mooi van kleur, toon en sfeer is, iets essentieels van het karakter van de geportretteerde laat zien, dat beantwoordt aan de gegeven opdracht en dat last but not least ‘lijkt’.

Werken aan het portret van Anna Enquist. Portretschilder Liesbeth van Keulen, Portretschool Amsterdam

Werken aan het portret van Anna Enquist

Het is fantastisch dat mijn schilderijen via internet te zien zijn, maar mijn schilderijen moet je vooral in het echt zien! Wat een echte verfhuid is, kan je niet met pixels tonen. Ik zou je daarom willen uitnodigen om naar een van mijn open atelierdagen te komen. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief (zie rechtsboven) en ook je adresgegevens mailt dan krijg je een uitnodiging opgestuurd voor de feestelijke vernissage.

Website ontwerp en bouw: Haicu webdesign